Koulutukset

Kerhollamme on kaksi kurssikautta, jotka sijoittuvat seitsemän viikkon ajalle toukokuusta kesäkuun alkuun, sekä elokuusta lokakuun alkuun. Kaikki kurssimme pidetään aina keskiviikkoiltaisin Pajalahden kentällä samanaikaisesti, joten koirakon on mahdollista osallistua vain yhdelle kurssille per kausi.

Ilmoittautumisaika on noin 2 viikkoa, joka pyritään aina avaamaan:
Kevätkausi: 1. maaliskuuta
Syyskausi: 1. heinäkuuta.

Kaikki kurssit pidetään keskiviikkoiltaisin 17.00-21.30 välillä Pajalahden kentällä Lauttasaaressa ja yhden kurssikerran pituus on noin 1h. Suurin osa kursseista pidetään kello 18-19. Kouluttajina toimii Lauttasaaren Koirakerhon omat kouluttajat. Tarkemmat kurssiajat varmentuvat ilmoittautumisten sekä niistä muodostuvien kurssien perusteella ja kouluttajien saatavuuden mukaan. 

Jokaisen koulutukseen osallistuvan tulee liittyä Lauttasaaren Koirakerhon jäseneksi. Jäseneksi voi liittyä kurssipaikan saatuaan. Kurssien hinta on 30 € ja lyhyempinä toteutuvat kurssit 25 €. 

Vuoden 2023 koulutukset

 

Syyskausi pidetään 16.8-27.9. ja ilmoittautuminen on 3.7.2023.-16.8.2023. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta. 

 

Kerhomme kurssitarjonta 2023:

Kurssien toteutumiseen vaikuttaa kausittain osallistujamärää ja kouluttajien saatavuus. Kurssihakemuksessamme valitaan ensisijaisen kurssitoiveen lisäksi myös vaihtoehtoinen kurssi. 

Pikkupentukurssi (alle 5 kk)

Pentua on tärkeää alkaa tutustuttaa uusiin asioihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, heti pennun kotiuduttua. Kurssin tavoitteena on perustottelevaisuuden parantaminen ja arkielämän taitojen opettelu, sekä koira-omistajasuhteen kehittäminen.

Tasovaatimus:  Alle 5 kk ikäinen pentu. Kurssille voi osallistua, vaikka kaikki rokotukset eivät olisi vielä voimassa.

Pentu-/alkeiskurssi (5-12 kk)

Kurssi on suunnattu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusteita. Kurssin tavoiitteena on, että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii esimerkiksi kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä, sekä odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Tasovaatimus: Pennut 5-12 kk, koira osaa istua käskystä.

Peruskurssi (10-24 kk), joka toinen vk

Kurssilla syvennetään erilaisia arkielämän taitoja, kuten hihnassa kulkemista ja kontaktia myös häiriötilanteissa. Kurssin tavoitteena on koiran aktivointi ja perustottelevaisuuden parantaminen. Kurssilla voidaan harjoitella myös erilaisia tokoon- ja rally-tokoon liittyviä taitoja. 

Kurssi pidetään joka toinen viikko ja väliviikoille annetaan omatoimisia harjoitteita.

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan. Kurssille osallistuminen edellyttää omatoimista harjoittelua taukoviikkojen aikana. 

Tokon kisaavien kurssi

Kurssi on tarkoitettu tottelevaisuuskokeissa kilpaileville tai tällä kaudella kilpailemaan aikoville koirakoille / ohjaajille joilla on aiempaa kilpailukokemusta. Kurssilla harjoitellaan tokon eri luokkien liikkeitä, sekä harjoitellaan kilpailunomaisia tilanteita. Kurssin  tavoitteena on koirakon kilpailuvalmius virallisissa tottelevaisuuskokeissa. 

Tasovaatimus: Koirakko pystyy suorittamaan kokonaisia alokasluokan (tai ylempien luokkien) liikkeitä TAI ohjaajalla on aikaisempaa kilpailukokemusta.

Rally-tokon alkeiskurssi

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan kylttejä, sekä vasemmalla puolella seuraamista. Kurssilla ei keskitytä varsinaiseen ratasuoritukseen vaan harjoitellaan siinä tarvittavia taitoja. Kurssin tavoitteena on, että koira oppii seuraamaan ohjaajan vasemmalla puolella, hallitsee alokasluokan kylttejä ja pystyy siirtymään ratasuorituksen harjoitteluun. 

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan.

Rally-tokon ratakurssi

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan radan suorittamista, sekä harjoitellaan yksittäisten kylttien tekniikoita. Jokaisella koulutuskerralla rakennetaan rata ja tutustutaan siihen samalla tavoin kuin kokeissa. Kukin koirakko suorittaa radan yksitellen ja saa palautteen suorituksesta. Kurssin tavoitteena on, että koirakko pystyy suorittamaan kokonaisen alokasluokan radan.

Tasovaatimus: Rally-toko alkeet tai toko alkeet tai vastaavat taidot. Koiran tulee osata seurata ohjaajan vasemmalle puolella ja hallita alkeet alokasluokan kylttien suorittamista varten. 

Kurssipolut

Kerhomme kurssitarjonta ja esimerkkejä koirakkojen kurssipoluista. Kurssipolut voivat poiketa osaamisen ja kehittymisen mukaan.