Koulutukset

Kerhollamme on kaksi kurssikautta, jotka sijoittuvat seitsemän viikkon ajalle toukokuusta kesäkuun alkuun, sekä elokuusta lokakuun alkuun. Kaikki kurssimme pidetään aina keskiviikkoiltaisin Pajalahden kentällä samanaikaisesti, joten koirakon on mahdollista osallistua vain yhdelle kurssille per kausi.

Kurssien perushinta on 30 € (6 kurssikertaa). Kaikkien kursseille osallistuvien tulee olla Lauttasaaren Koirakerhon jäseniä ja jäseneksi voi liittyä kurssipaikan saatuaan.

Vuoden 2022 koulutukset

 

Lauttasaaren Koirakerho seuraa jatkuvasti tilannetta Koronaviruksen suhteen.

Kerhomme syyskausi pidetään 17.8.–.28.9.2022 ja ilmoittautuminen on auki 1.7.–17.7. Kaikki kurssit pidetään keskiviikkoiltaisin 17-21.30 välillä Pajalahden kentällä Lauttasaaressa ja yhden kurssikerran pituus on noin 1h. Suurin osa kursseista pidetään kello 18-19.

Jokaisen koulutukseen osallistuvan tulee liittyä Lauttasaaren Koirakerhon jäseneksi. Kurssien hinta on 30 € ja lyhyempinä toteutuvat kurssit 25 €. 

 

Kerhomme kurssitarjonta:

Kurssien toteutumiseen vaikuttaa kausittain osallistujamärää ja kouluttajien saatavuus. Kurssihakemuksessamme valitaan ensisijaisen kurssitoiveen lisäksi myös vaihtoehtoinen kurssi.

Pikkupentukurssi (alle 5 kk)

Pentua on tärkeää alkaa tutustuttaa uusiin asioihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, heti pennun kotiuduttua. Kurssin tavoitteena on perustottelevaisuuden parantaminen ja arkielämän taitojen opettelu, sekä koira-omistajasuhteen kehittäminen.

Tasovaatimus:  Alle 5 kk ikäinen pentu. Kurssille voi osallistua, vaikka kaikki rokotukset eivät olisi vielä voimassa.

Pentu-/alkeiskurssi

Kurssi on suunnattu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusteita. Kurssin tavoiitteena on, että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii esimerkiksi kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä, sekä odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Tasovaatimus: Ei vaatimusta.

Peruskurssi

Kurssilla syvennetään erilaisia arkielämän taitoja, kuten hihnassa kulkemista ja kontaktia myös häiriötilanteissa. Kurssin tavoitteena on koiran aktivointi ja perustottelevaisuuden parantaminen. Kurssilla voidaan harjoitella myös erilaisia tokoon- ja rally-tokoon liittyviä taitoja. 

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan. 

Tokon alkeiskurssi

Kurssilla harjoitellaan tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeiden alkeita sekä yleisiä harrastamisessa tarvittavia taitoja kuten kontaktia. Kurssin tavoitteena on, että koira oppii osia alokasluokan liikkeistä ja saa hyvät valmiudet kokonaisten liikkeiden opetteluun.

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan. 

Tokon jatkokurssi

Kurssilla harjoitellaan ja syvennetään tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeitä. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen koira pystyy suorittamaan kokonaisia alokasluokan liikkeitä. Kurssilla voidaan harjoitella myös kilpailutilanteissa tarvittavia taitoja.

Tasovaatimus: Toko alkeet tai vastaavat taidot. Koira osaa jo perusteita alokasluokan liikkeistä, esim. seuraaminen ja paikallaolo ja pystyy yhdistelemään erilaisia taitoja isommiksi kokonaisuuksiksi.

Tokon kisaavien kurssi

Kurssi on tarkoitettu tottelevaisuuskokeissa kilpaileville tai tällä kaudella kilpailemaan aikoville koirakoille / ohjaajille joilla on aiempaa kilpailukokemusta. Kurssilla harjoitellaan tokon eri luokkien liikkeitä, sekä harjoitellaan kilpailunomaisia tilanteita. Kurssin  tavoitteena on koirakon kilpailuvalmius virallisissa tottelevaisuuskokeissa. 

Tasovaatimus: Koirakko pystyy suorittamaan kokonaisia alokasluokan (tai ylempien luokkien) liikkeitä TAI ohjaajalla on aikaisempaa kilpailukokemusta.

Rally-tokon alkeiskurssi

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan kylttejä, sekä vasemmalla puolella seuraamista. Kurssilla ei keskitytä varsinaiseen ratasuoritukseen vaan harjoitellaan siinä tarvittavia taitoja. Kurssin tavoitteena on, että koira oppii seuraamaan ohjaajan vasemmalla puolella, hallitsee alokasluokan kylttejä ja pystyy siirtymään ratasuorituksen harjoitteluun. 

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan.

Rally-tokon ratakurssi

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan radan suorittamista, sekä harjoitellaan yksittäisten kylttien tekniikoita. Jokaisella koulutuskerralla rakennetaan rata ja tutustutaan siihen samalla tavoin kuin kokeissa. Kukin koirakko suorittaa radan yksitellen ja saa palautteen suorituksesta. Kurssin tavoitteena on, että koirakko pystyy suorittamaan kokonaisen alokasluokan radan.

Tasovaatimus: Rally-toko alkeet tai toko alkeet tai vastaavat taidot. Koiran tulee osata seurata ohjaajan vasemmalle puolella ja hallita alkeet alokasluokan kylttien suorittamista varten. 

Kurssipolut

Kerhomme kurssitarjonta ja esimerkkejä koirakkojen kurssipoluista. Kurssipolut voivat poiketa osaamisen ja kehittymisen mukaan.