Koulutukset

Kerhollamme on kaksi kurssikautta, jotka sijoittuvat seitsemän viikkon ajalle toukokuusta kesäkuun alkuun, sekä elokuusta lokakuun alkuun.

Ilmoittautumisaika on noin 2 viikkoa ja ilmoittautumisajat:
Kevätkausi: maaliskuu
Syyskausi: heinäkuu

Kaikki kurssit pidetään keskiviikkoiltaisin 17.00-21.30 välillä Pajalahden kentällä Lauttasaaressa ja yhden kurssikerran pituus on noin 1h. Kentällä on useampi kurssi samanaikaisesti ja koirakon on mahdollista osallistua vain yhdelle kurssille per kausi. Suurin osa kursseista pidetään kello 18-20 välillä. Kouluttajina toimii Lauttasaaren Koirakerhon omat kouluttajat. Kurssit ja kurssikertojen määrä vaihtelee kausittain aina kouluttajien saatavuuden mukaan.

Jokaisen koulutukseen osallistuvan tulee liittyä Lauttasaaren Koirakerhon jäseneksi. Jäseneksi voi liittyä kurssipaikan saatuaan. Kurssien hinta vuonna 2024 on 30 € / 1-3 kerran kurssi ja 50 € 4-6 kerran kurssi. Jäsenmaksut 2024: 16 € / perusjäsen, 3 € perhejäsen ja 160 € ainaisjäsen.

Kevään 2024 koulutukset

Kevätkauden koulutukset pidetään 17.4.-5.6.2024. Ilmoittautuminen on auki 18.-24.3.2024 klo 12.00. 

Vuonna 2024 tarjoamme ainoastaan toteutuvia kursseja ja kurssien päivämäärät on kerrottu kurssikuvausten yhteydessä. 

Kursseille päässeille ilmoitetaan asiasta viimeistään 31.4. mennessä. Kurssimaksu maksetaan vasta kurssipaikan vahvistuttua. Kurssille osallistuminen edellyttää Lauttasaaren koirakerhon jäsenyyttä, mutta jäseneksi voit liittyä vasta kurssipaikan saatuasi. 

Kevään kurssitarjonta

Pikkupentu/Pentukurssi (alle 12 kk)

6 kurssikertaa: 24.4., 8.5., 15.5., 22.5., 29.5. ja 5.6.
Hinta: 50 € (+ jäsenmaksu)

Pentua on tärkeää alkaa tutustuttaa uusiin asioihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, heti pennun kotiuduttua. Kurssin tavoitteena on perustottelevaisuuden parantaminen ja arkielämän taitojen opettelu, sekä koira-omistajasuhteen kehittäminen. Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusteita. Kurssin tavoiitteena on, että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii esimerkiksi kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä, sekä odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Tasovaatimus:  Ei vaatimusta. Alle 12 kk ikäiset pennut. Kurssille voi osallistua, vaikka kaikki rokotukset eivät olisi vielä voimassa.

Pentu-/alkeiskurssi (5-24 kk)

4 kurssikertaa: 15.5., 22.5., 29.5. ja 5.6.
Hinta: 50 € (+ jäsenmaksu)

Kurssi on suunnattu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusteita. Kurssin tavoiitteena on, että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii esimerkiksi kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä, sekä odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Tasovaatimus: Pennut/nuoret 5-24 kk, koira osaa istua käskystä.

Peruskurssi: Rennosti hihnassa!

4 kurssikertaa: 8.5., 15.5., 22.5., ja 29.5.
Hinta: 50 € (+ jäsenmaksu)

Neljän kerran kurssilla opetellaan kävelemään hihnassa vetämättä, sekä lyhyessä- että pitkässä hihnassa. Kurssille tulee ottaa mukaan 3-4 m hihna, jos sellainen on. Tarvittaessa ohjaajalta voi lainata pitkiä hihnoja. Kurssilla ei opetella ohituksia. HUOM! Kurssi ei sovellu remmirähjääjille. 

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa ohittaa toiset koirat rähjäämättä.

Rally-tokon alkeiskurssi

5 kurssikertaa: 1.5., 8.5., 15.5., 22.5. ja 29.5.
Hinta: 50 € (+ jäsenmaksu)

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan kylttejä, sekä vasemmalla puolella seuraamista. Kurssilla ei keskitytä varsinaiseen ratasuoritukseen vaan harjoitellaan siinä tarvittavia taitoja. Kurssin tavoitteena on, että koira oppii seuraamaan ohjaajan vasemmalla puolella, hallitsee alokasluokan kylttejä ja pystyy siirtymään ratasuorituksen harjoitteluun. 

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan.

Rally-tokon ratakurssi

3 kurssikertaa: 24.4., 15.5. ja 22.5.
Hinta: 30 € (+ jäsenmaksu)

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan radan suorittamista, sekä harjoitellaan yksittäisten kylttien tekniikoita. Jokaisella koulutuskerralla rakennetaan rata ja tutustutaan siihen samalla tavoin kuin kokeissa. Kukin koirakko suorittaa radan yksitellen ja saa palautteen suorituksesta. Kurssin tavoitteena on, että koirakko pystyy suorittamaan kokonaisen alokasluokan radan.

Tasovaatimus: Rally-toko alkeet tai toko alkeet tai vastaavat taidot. Koiran tulee osata seurata ohjaajan vasemmalle puolella ja hallita alkeet alokasluokan kylttien suorittamista varten. 

Rally-tokon rataklinikka kilpaileville

1 kurssikertaa: 29.5.
Hinta: 30 € (+ jäsenmaksu)
Kouluttaja: Katja Kuusela

Rally-tokon rataklinikka on tarkoitettu kilpaileville (AL0-MES-luokat) tai lähiaikoina kilpailuihin tähtääville koirakoille. Kilikalla harjoittellaan rally-tokon ratasuoritusta ja kilpailuissa tarvittavia taitoja. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä tasonne ja mahdolliset toiveenne. 

Tasovaatimus: Koiran tulee osata vähintään alokasluokan kyltit ja pystyä tekemään ratasuoritusta.