Ilmoittautuminen koulutuksiin

Syyskausi 2023 pidetään 16.8.–27.9.2023 välisenä aikana

Ilmoittautuminen on auki 3.7.-16.7.2023.

Kaikki kurssit pidetään keskiviikkoiltaisin 17.00-21.30 välillä Pajalahden kentällä Lauttasaaressa ja yhden kurssikerran pituus on noin 1h. Suurin osa kursseista pidetään kello 18-19. Kouluttajina toimii Lauttasaaren Koirakerhon omat kouluttajat. Tarkemmat kurssiajat varmentuvat ilmoittautumisten sekä niistä muodostuvien kurssien perusteella. Koirakon on mahdollista osallistua vain yhdelle kurssille per kausi. 

Jokaisen koulutukseen osallistuvan tulee liittyä Lauttasaaren Koirakerhon jäseneksi. Kurssien hinta on 30 € ja lyhyempinä toteutuvat kurssit 25 €. Lopullisiin toteutuviin kursseihin vaikuttaa ilmoittautumismäärät, sekä kouluttajien saatavuus.

Kaikki kurssit kouluttaa Lauttasaaren koirakerhon omat kouluttajat talkootyönä. Huomioithan, että viimevuosina kasvaneen kysynnän takia emme ole pystyneet tarjoamaan kurssipaikkaa kaikille halukkaille. Mikäli kaikille hakijoille ei voida tarjota kurssipaikkaa, jaetaan kurssipaikat arpomalla. Kurssien lopulliseen toteutumiseen vaikuttaa ilmoittautuneiden määrä ja kouluttajien saatavuus.

Ilmoittautumistietoja käytetään vain kurssien kouluttajien toimesta koulutusten organisointiin.
Ilmoittautumislomakkeet löydät alta. Lomakkeen latautumisessa voi ilmetä pientä viivettä.

Kurssitarjonta syksy 2023

*Kurssin toteutuviin pituuksiin vaikuttaa hakijoiden määrä ja kouluttajien saatavuus.

Pikkupentukurssi (alle 5 kk)

Pentua on tärkeää alkaa tutustuttaa uusiin asioihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, heti pennun kotiuduttua. Kurssin tavoitteena on perustottelevaisuuden parantaminen ja arkielämän taitojen opettelu, sekä koira-omistajasuhteen kehittäminen.

Tasovaatimus:  Alle 5 kk ikäinen pentu. Kurssille voi osallistua, vaikka kaikki rokotukset eivät olisi vielä voimassa.

Kurssin pituus: 5 kertaa*

Pentu-/alkeiskurssi (5-12 kk)

Kurssi on suunnattu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusteita. Kurssin tavoiitteena on, että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii esimerkiksi kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä, sekä odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Tasovaatimus: Pennut 5-12 kk, koira osaa istua käskystä.

Kurssin pituus: 3-5 kertaa*

Rally-tokon alkeiskurssi

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan kylttejä, sekä vasemmalla puolella seuraamista. Kurssilla ei keskitytä varsinaiseen ratasuoritukseen vaan harjoitellaan siinä tarvittavia taitoja. Kurssin tavoitteena on, että koira oppii seuraamaan ohjaajan vasemmalla puolella, hallitsee alokasluokan kylttejä ja pystyy siirtymään ratasuorituksen harjoitteluun. 

Tasovaatimus: Pentukurssi tai vastaavat taidot. Koira on ohjaajan hallinnassa ja osaa käskystä istua ja mennä maahan.

Kurssin pituus: 5 kertaa*

Rally-tokon ratakurssi, 3 krt

Kurssilla harjoitellaan alokasluokan radan suorittamista, sekä harjoitellaan yksittäisten kylttien tekniikoita. Jokaisella koulutuskerralla rakennetaan rata ja tutustutaan siihen samalla tavoin kuin kokeissa. Kukin koirakko suorittaa radan yksitellen ja saa palautteen suorituksesta. Kurssin tavoitteena on, että koirakko pystyy suorittamaan kokonaisen alokasluokan radan.

Tasovaatimus: Rally-toko alkeet tai toko alkeet tai vastaavat taidot. Koiran tulee osata seurata ohjaajan vasemmalle puolella ja hallita alkeet alokasluokan kylttien suorittamista varten. 

Kurssin pituus: 3 kertaa


Tokon kisaavien kurssi

Kurssi on tarkoitettu tottelevaisuuskokeissa kilpaileville tai tällä kaudella kilpailemaan aikoville koirakoille / ohjaajille joilla on aiempaa kilpailukokemusta. Kurssilla harjoitellaan tokon eri luokkien liikkeitä, sekä harjoitellaan kilpailunomaisia tilanteita. Kurssin  tavoitteena on koirakon kilpailuvalmius virallisissa tottelevaisuuskokeissa. 

Tasovaatimus: Koirakko pystyy suorittamaan kokonaisia alokasluokan (tai ylempien luokkien) liikkeitä TAI ohjaajalla on aikaisempaa kilpailukokemusta.

Kurssin pituus: 5-6 kertaa*