Koulutukset ja tapahtumat

Lauttasaaren Koirakerho järjestää erilaisia tapahtumia ja koulutuksia sekä virallisia, että epävirallisia kokeita. Parhaiten pysyt ajan tasalla tapahtumista ja koulutuksiin ilmoittautumisista seuraamalla Facebook-sivuamme

 

Vuosikokous 2020

Lauttasaaren koirakerhon sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 1.3.2020 klo 16:00 Lahnalahden leikkipuiston tiloissa, osoitteessa Lauttasaarentie 40-42.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki jäsenet ja toiminnasta kiinnostuneet. Kokouksen yhteydessä palkitaan myös Vuoden koirat.

Vuoden koira -kilpailun tulokset tulee ilmoittaa viimeistään 31.1.2020 mennessä.

Luento tokon tulevasta sääntöuudistuksesta

Lauttasaaren Koirakerho järjestää alkuvuonna 2020 luennon tokon tulevasta säätöuudistuksesta. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Koulutukset

Kerhollamme on kaksi kurssikautta, jotka sijoittuvat seitsemän viikkon ajalle toukokuusta kesäkuun alkuun, sekä elokuusta lokakuun alkuun. Kaikki kurssimme pidetään aina keskiviikkoiltaisin Pajalahden kentällä samanaikaisesti, joten koirakon on mahdollista osallistua vain yhdelle kurssille per kausi.

Seuraavat kurssimme alkavat toukokussa 2020 ja niiden ilmoittautuminen aukeaa 1.3.2020.  Tarkempia tietoja luvassa vuoden 2020 alussa.

 

Kerhomme kurssitarjonta:

Kurssien toteutumiseen vaikuttaa kausittain osallistujamärää ja kouluttajien saatavuus.

Pikkupennut (alle 5 kk)

Pentua on tärkeä alkaa sosialistamaan ja tutustuttamaan uusiin asioihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pikkupentukurssilla käsitellään perustottelevaisuuteen ja normaaliin arkielämään liittyviä asioita sekä koira-omistajasuhteen kehittämistä.

25 € (5 kurssikertaa)

Pentu-/alkeiskurssi

Opetellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusasioita. Tarkoitettu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Pennut ovat tervetulleita heti kun rokotukset ovat kunnossa ja ikää on vähintään 5 kk. Tavoitteena on että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii mm. kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä ja odottamaan paikallaan hetken aikaa.

30 € (6 kurssikertaa)

TOKO alkeet

Harjoitellaan tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeiden alkeita, sekä yleistä kontaktia. Vaatimuksena pentukurssi tai vastaavat perustaidot.

30 € (6 kurssikertaa)

Jatko 1

Harjoitellaan ja syvennetään tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeitä. Vaatimuksena TOKO alkeet tai vastaavat taidot.

30 € (6 kurssikertaa)

TOKO kisaavien kurssi

Tottelevaisuuskokeissa kilpaileville tai tällä kaudella kisaamisen aloittaville koirakoille sekä ohjaajille, joilla on aiempaa kisakokemusta.

30 € (6 kurssikertaa)

Rally-toko alkeet

Jokaisella koulutuskerralla suoritetaan erilainen alempien luokkien rata. Lisäksi koulutuksissa voidaan harjoitella kylttien suorittamisen tekniikkaa erillisenä pisteenä. Koulutuskerta aloitetaan rakentamalla rata yhdessä ja tutustumalla rataan samalla tavoin kuin kokeessa. Tämän jälkeen kukin koirakko suorittaa radan ja saa palautteen suorituksesta. Kurssilla keskitytään erityisesti alokasluokan radalla tarvittaviin taitoihin, mutta käydään läpi soveltuvin osin myös avoimen luokan kylttejä sekä ylemmissä luokissa huomioitavia asioita. Rally-tokoon ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet koirakot, joilla on perustottelevaisuus hallussa (vastaavat taidotkuin Jatko 1 -ryhmään, erityisesti seuraaminen), iloinen mieli ja kokeilunhalu.

25 € (4 kurssikertaa)

Kurssihinnat ovat vuoden 2019 hintoja ja kurssihinnat ja -kestot voivat vaihdella kausittain.