|..Etusivu..| |..Lauttasaaren Koirakerho..| |..Lauttakoira..| |..Koulutukset..| |..Kerholaiset..| |..Foorumi..|
 
 
 
 
 
 

Lauttasaaren Koirakerhon vuodet koonnut Susa Berghäll

>> Vuosittain olemme järjestäneet 1-4 tokoa, välillä kaikki luokat toisinaan vain alo ja avo. Tuomareinamme on vieraillut Kaisa Poutanen, Rolf Dahlblom, Kari Blomqvist, Terttu Lappalainen, Reijo Hagström, Markku Santamäki, Kaisa Järvinen/Lähdesmäki, Marita Packalén, Raija Puolakka ja Carina Ranne. Osallistujia 18-90 kpl.

>> Osallistuminen Helsingin Seudun Kennelpiirin piirimestaruustokoon:
Joka vuosi on joukkue kasattu ja lähetetty kisaan!

1993
sij. 7. 3 x sakemanni ("Kira" & Kikka Palonen, "Sälli" & Pirjo Kuivila, "Yasko" & Susa Berghäll) + cockeri "Rita" & Raisa Pukema

1994
sij. 6.
3 x sakemanni ("Olga" + "Yasko" & S.B., "Sälli" & P.K.) + flätti "Farina" & Saana Haarma

1995
sij. 5./6
3 x sakemanni ("Kira", "Sälli", "Yasko") + rottis "Atte" & Nikke Wallenius

1996
sij. 4./6
2 x sakemanni ("Sälli", "Yasko") + rottis "Jaffa" & Killi Kuivila + labbis "Thelma"& Anitra
Ahonen

1997
sij. 5.
sakemanni ”Yasko”, corgi "Milla" sekä vehnis "Pyry" & Sarkka Nokelainen,labbis "Pontus" & Pauliina Saarinen, bordert. "vili" & Kaisa Puotanen

1998
sij. 6.
en kuollaksenikaan muista, keitä joukkueeseen kuului - "Yasko" nyt varmaan

1999
sij.4./10
sakemanni "Yasko" (PM 3. henk. koht. kisassa!), bretoni "Bertta" sekä "Pyry" & Sarkka Nokelainen, tolleri "Jori" & Jenny Salmi, + kultsi "Wendy" & Kata v. Freymann

2000
sij. ?
sakemanni "Yasko" viimeistä kertaa (osallistui joukkueeseemme ainakin 8 kertaa), göötti "Claudi" & satu Kinnunen, pk.saksanseisoja "Paddy" & Toni Salmi, kk saksanseisoja "hero" & Erkki Heikkinen + amstaffi "Martta" & S.B.

2001
sij.10./10 kääpiövillis "Miina" & Kata v. Freymann, pk.holsku "Tasha" & Tiisa Andsten, amstaffi "Elvis" & Elina Manninen + göötti "Claudi" & Satu Kinnunen (joukkue oli vajaalukuinen...)

>> Vuodesta 1996 olemme vuosittain kisanneet ystävällisissä tunnelmissa Espoon Koirakerhon ja Inkoon Koirakerhon Canidaen kanssa:

1996 Lauttasaaressa
sij. 1. TOKO: "Sälli" sakemanni PK: "Bella" bokseri
"Manta" labbis "Choco" x-rotu
"Vili" bordert. "Jedi" bokseri
"Pontus" labbis "Yasko" sakemanni

1997 Espoossa
sij. 1. TOKO: "Sälli" PK: "Yasko"
"Simo" göötti "Choco"
"Tosca" labbis "Jaffa" rotikka
"Jori" tolleri "Pontus" labbis

1998 Inkoossa
sij. 2. TOKO: "Simo" PK: "Yasko"
"Max" airis "Olga" sakemanni
"Moritz" airis "Pyry" vehnis"
"Thelma" labbis "Pontus" labbis

1999 Lauttasaaressa
sij. 1. TOKO: "Nappi" norwichi PK: "Yasko"
"Jere" cavalier "Atte" rotikka
"Bertta" bretoni "Max" entlebuch
"Mauri" x-rotu "Fontze" corgi

2000 Espoossa
sij. ? Joukkueessa ainakin: "Yasko", "Lumo" riiseni, pinseri/snautseri, "Rita" x-rotu, "Claudi" göötti, "Hero" saksanseisoja...

2001 Inkoossa
sij. 2. TOKO: "Thelma" labbis PK: "Daina" mustaterrieri
"Elvis" amstaffi "Lumo" riiseni"
"Martta" amstaffi "Pontus" labbis
"Ade" bordercollie "Elvis" amstaffi

>> Match Show on järjestetty lähes joka vuosi. Ulkona tai parkkihallissa, joinakin vuosina molemmissa. Aina mukana myös x-rotuisten luokka. Oheisohjelmana mm. korkeushyppykilpailut, möllitoko, handlerkilpailu...
>> Jäsenmäärä on vaihdellut 54-105 kpl
>> Vuodesta toiseen on koirakoulu vetänyt uusia ja vanhoja jäseniä koulutuskentälle. Koulutuskenttä on myös yleisin paikka liittyä jäseneksi.
>> Koulutusohjaajakurssilla käyneet
Tiisa Andstén (-94)
Killi Kuivila (-94)
Nikke Wallenius (-96)
Pauliina Saarinen (-97)
Sarkka Nokelainen (-98)
Kata v. Freymann (-99)
>> Koul.ohj. jatkokurssin käyneet
Susa Berghäll (-94)
Saana Haarma (-97)
Tuulia Sundgren (-98)
>> Liikkeenohjaajakurssilla ovat käyneet
Susa Berghäll (-97)
Sarkka Nokelainen (-99)
>> Vuosittain on porukalla (pienellä tai isolla) tehty reissuja näyttelyihin eri puolille Suomea. Rovaniemelle seitsemän kertaa! Ouluun, Kuopioon, Jyväskylään...
>> Viikonloppuleiri Nuuksiossa saatiin aikaiseksi ainakin 1993 ja 1995.
>> Vuonna 1996 perustettiin Vepe-jaos edistämään vesipelastuskoiratouhuja, kun kerran saaressa on kerhomme koti. Saimme lahjoituksena kumivene ”Barbaran” ja vuonna -97 leireilimme vepeilyn merkeissä Perniössä
>> 1993 LKK anoi SPKL:n jäsenyyttä, vaikka kerhomme on aina ollut ja tulee aina olemaan ”kaiken viljan” koirakerho.
>> Muutaman vuoden harvalukuinen PK joukko edusti LKK:a ja ”verovapaita” koiria oli kerhossamme parhaimpina vuosina puolenkymmentä. PK-jaos keräsi varoja lastenvedoilla ja koiravartioinnilla Lauttasaaren yrittäjien markkinoilla.

SPKL:stä erosimme v. 1999, kun jäsenmaksu nousi kohtuuttomaksi (aiemmin jäsenmaksu meni vain PK-oikeuskoirakoilta, muutoksen jälkeen myös ”seurakoirista” olisi pitänyt maksaa, kaikkihan saavat nykyään osallistua rauniotouhuihin sekä pelastushakuun ja jälkeen).
Edelleen harastamme myös palveluskoiratouhuja: jäljestystä, viestiä, BH-treeniä, löytyy jäsenistöstämme myös suojelu ja hakuharrastajia.

>> Vuonna 1999 oli aktiviteettia kanakoiratouhuissa, varsinainen ”jaosto” ei kuitenkaan ollut elinkelpoinen, vaan seisojaharrastajat pyörivät aktiivisesti niin toko kuin match show touhuissakin sen minkä metsästysharrastukselta aikaa jää.
>> Kerhoiltoja on järjestetty vuosien varrella kymmeniä. Pari vuotta olimme Lauttasaaren Pursiseuran kerhohuoneistossa alivuokralaisina, sitä ennen kerhoillat pidettiin Merita Gyldenintien tai Merita Lauttasaarentien sosiaalitiloissa. Tällä hetkellä kerhoiltoja ei ole. Kokoonnumme Lauttasaaressa ravintoloiden kabineteissa. (Bar 52, Casa Mare…) Kerhoiltojen aiheina on ollut rotuesittelyt (airis, unkarilaiset paimenkoirat, irlanninterrieri, vinttikoirat, kiinanharjakoira, vehnäterrieri, belgit), koiran ensiapu, koiran ruokinta, kiropraktikko, agility, vesipelastus, palveluskoiralajeja yms. yms.
>> Vuosien varrella on tempaistu moneen otteeseen. On ollut kakankeruutalkoot, on puhdistettu Myllykallion lakea lasinsiruista ja roskista, kerätty varoja miinakoirille ja opaskoirille (tai muille avustajakoirille).
>> Vuodesta toiseen on ilmestynyt lehtemme Lauttakoira. Vuonna 2000 vastuu lehdenteosta siirtyi väliaikaisratkaisujen jälkeen SB:ltä Tiisa Andsténille. Kertomuksia ja kuvia lehteen toivotaan tietenkin mahdollisimman monelta jäseneltä.
>> Vuosi 1998 oli kerhon 30 v. juhlavuosi ja samaan vuoteen osui "lama". Toiminta lähes nollassa, kerho toimi juuri ja juuri muutaman aktiivin varassa. Onneksi pahin tuntuu nyt vuonna 2002 olevan takanapäin, taas toistaiseksi. Uusia aktiiveja on liittynyt kerhoon mukanaan intoa ja ideoita. Jokunen "vanhakin" on herännyt horroksesta...