|..Etusivu..| |..Lauttasaaren Koirakerho..| |..Lauttakoira..| |..Koulutukset..| |..Kerholaiset..| |..Foorumi..|
 
 
 
 
 
 

Lauttasaaren Koirakerhon vaiheita

Ensimmäinen muistikuvani, joka littyy ilmiöön nimeltä Lauttasaaren koirakerho, ajoittuu vuoden 83 kevääseen, jolloin LKK herätettiin henkiin. Muistan lukeneeni Lauttasaari-lehdestä yleisönosastonkirjoituksen, jossa kyseltiin koirakerhon perään. Joku siihen sitten vastasi ja tuloksena oli Lauttasaaren koirakerhon alustava kokous. 8.4.83. Paikalla olivat kaikki Lauttasaaren yhteiskoulun koiraorientoituneet muutaman entisen jäsenen lisäksi.

Aluksi kokoonuttii kaikkien (Anu Sauraman, Hanna Tenhun, Anna Ravilan, Helena Grundfeltin, Outi ja Suvi Kerttulan sekä Sanna Halmeen) kotona, kunnes Outi keksi säästöpossun vientimatkalla Anteron omistajan Liisa Kurjen (pankkivirkailija KOP:ssa). Liisasta tuli rahaston hoitaja ja Dolly-koiran omistaja Merja Mäkelä suostui puheenjohtajaksi. Kokoontumistiloiksi Liisa järjesti Lauttasaarentien KOP:n kerhotilan, joka myöhemmin vaihtui Gyldenintien vastaavaan. Ilman Liisan suhteita ja muonituksenhoitoa kerhoiltoja tuskin pystyttäisiin järjestämään, mistä kaunis kiitos Liisalle.

Vuonna –84 järjestimme matkan Maarianhaminan kansainväliseen koiranäyttelyyn, jossa Annan lyhytkarvainen mäyräkoira Boidis Katja tuli Suomen muotovalioksi CACIBin kera ja seurueestamme Pia Ingberg voitti Junior Handler –kilpailun ja pääsi näin SM-kilpailuun Messariin. Yhäkin kerhon toiminnassa mukana oleva Saana Haarma liittyi joukkoomme.

Vuosi –85 aloitettiin matkalla Haminan kaikkien rotujen näyttelyyn, mikä näin jälkikäteen ihmetyttää: miten ylipäätänsä onnistuimme sen järjestämään, vanhin meistä oli 16 ja vastuulla 40 koiraihmistä. En muista mistä keksimme järjestää Match Show’n koska ne olivat siihen aikaan harvinaisia, mutta sellainen kuitenkin järjestettiin, ja Aila Kalke onnistui saamaan tuomariksi Rainer Vuorisen (täysin käsittämätön juttu). Best In Show oli skyenterrieri Skyemoor Lucky Lady, joka sai palkinnoksi mm. Uuden Suomen vuositilauksen ja satojen markkojen arvosta muuta tavaraa. (Siitä kulutusjuhlasta nyt maksetaan…) Järjestimme myös matkan Turun näyttelyyn.

Vuosi –86 toi uusia aktiivijäseniä, joiden toiminta on ollut merkittävää myöhempiä vuosia ajatellen; Lillemor Salminen, Laura Hartman, Markus Utrio ja Susanna Berghäll. Koulutusta pidettiin aina sunnuntaisin koirapuiston “ruusuympyrässä” ja keräsimme talkoilla “ikäviä ulostekasoja” pitkin rantoja, tempaus, josta mainittiin jopa Huvudstadsbladetin sivuilla. Match Show’n tuomarina toimi tällä kertaa Gunnel Holm. BIS oli tanskandoggi Finndanes Bedwarmer. Pikkujouluperinnekin käynnistyi, Liisa chef de cuisinena niin kuin ennenkin, hatunnosto. Vuosi huipentui Tukholman matkalla ja jää myös historiaan vuotena, jolloin alettiin julkaista kerhomme Lauttakoira-lehteä – Susan loistava idea ja monen vuoden työrupeama koulutuksen ja kaiken muun lisäksi.

Vuonna –87 puheenjohtajaksi vaihtui Lillemor Salminen, joka alkoi luotsata kerhoa eteenpäin uskomattomalla tarmollaan, ja tästä alkoikin nousukausi. Lillemorin vanavedessä tuli lukuisia uusia jäseniä, ja kun Lauttakoira-lehtikin iski hyvin tulta, jäsenmäärä tuplaantui. Match Show’n voitti bokseri Amkos Short Stop Marja Kuritun arvostellessa. Mainittavana vuodelle oli vielä Raisa Pukeman, Maret Hellbergin ja Tuulia Sundgrenin mukaantulo, agility-kerhoilta pidettiin, samoin pikkujoulu ja Tukholman reissukin tuli tehtyä. Unohtaa ei tietenkään voi Saana Haarman Junior Handler SM-voittoa!

Vuosi –88 aloitettiin komeasti Kaj Skutnabbin vierailulla kerhoillassa. Puheenjohtajaksi vaihtui Raisa Pukema, osallistuttiin Toivotaan, toivotaan –keräykseen, kerättiin ulostekasoja ja pidettiin loistelias Match Show makkaranpaistoineen ja kettupuuhka arpajaisvoittoineen. Anja Puumalan BIS oli keskikokoinen villakoira Whimmys Sweet Singoala. Rajat aukesivat Keski-Eurooppaan, kesällä käytiin Jyväskylän näyttelyssä, jossa Saanan Samu-flatti oli RYP-4, ja syksymmällä tempastiin Heinolaan. Järjestettiin ensimmäisen kerran koirahölkkä ja esiinnyttiin ties monennenko kerran Lauttasaari-päivillä. Tiina Malmberg, Hilkka Liljander, Johanna Mäenpää ja Tapio Heiskanen liittyivät “ihmisgalleriaan”. Veijo Silvennoinen luennoi kultaisistanoutajista, ja vuosi päättyi Tukholmalla ja pikkujouluilla.

Vuonna –90 järjestettiin TOKO, jossa tuomarina toimi Kaisa Poutanen. Match Show’n voitti cockeri Leavenworth Rainbird, tuomarina Pirkko Konttinen. Kerhoilloissa tutustuttiin mm. Shetlanninlammaskoiraan ja australianterrieriin. Alkaa kuullostaa jo urautuneelta, mutta vuosi päättyi taas yhtä ukholman näyttelyä ja pikkujoulua rikkaampana . Marjatta Tuikkanen ja Michaela Ståhlberg liittyivät aktivisteihin.

Vuosi –91 jatkui perinteisellä tavalla kerhoilloilla, vierailtiin Lauttasaari-päivillä, järjestettiin Match Show, TOKO ja viikonloppuleiri Nuuksioon, oli Tukholman matka ja pikkujoulu. Uusina aktivisteina Katharina v Freymann, Patricia Andsten ja Britt-Marie Sundquist. Seuraavana vuonna saarelle avattiin koiratarvikeliike; koirakerholaiset mukana busineksessä, kuinkas muuten?

Nyt eletään vuotta –93, ja edelleen viihdytään kerhoilloissa, kokoonnutaan Match Show –talkoisiin niin kuin aina ennenkin ja vielä vain kouluteteen koiria. Ihmisiä ja koiria on tullut ja mennyt samoin kuin rahaa erilaisille koiranäyttelytileille, paljon on yritetty, monta hikipisaraa valutettu eikä kyyneliltäkään ole säästytty. Mutta kolme asiaa säilyy: usko, toivo ja rakkaus koiriin! Eläköön Lauttasaaren koirakerho!

Suvi Kerttula