>> Ohjaajat
>> Ryhmät
>> Säännöt

Periaatteenamme on, että yritämme järjestää mahdollisimman monelle halukkaalle ainakin yhden kauden koulutusjakson, jonka aikana pentu tai nuori koira oppii tottelevaisuuden alkeet ja omistaja koirankoulutuksen perusasiat. Koulutusryhmät toimivat kausiluontoisesti. Koirakot pyrkivät tasonsa mukaiseen ryhmään aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät/syksy). Kullakin kaudella voi pyrkiä vain yhteen ryhmään ja vain yhden koiran kanssa. Samantasoiseen ryhmään voi pyrkiä useampana kautena peräkkäin, ja erityisen nopeasti edistyvät voivat halutessaan hypätä yhden tason yli. Ryhmiä perustetaan kullekin kaudelle niin monta kuin ohjaajia riittää, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tiedotamme ilmoittautumisajoista etusivulla. Tervetuloa!


Pentu/alkeisryhmä
Opetellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusasioita. Tarkoitettu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille.  Pennut ovat tervetulleita heti kun rokotukset ovat kunnossa ja ikää on vähintään 5 kk. Tavoitteena on että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii mm. kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä ja odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Jatko1
Opetellaan tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeitä. Pääsyvaatimuksena pentu/alkeiskurssi tai vastaavat taidot.

Jatko2
Opetellaan avoimen luokan liikkeitä. Pääsyvaatimuksena tulos (arvosana 3 tai parempi) virallisen toko-kokeen alokasluokasta.

Jatko3
Opetellaan voittajaluokan liikkeitä. Pääsyvaatimuksena tulos (arvosana 3 tai parempi) avoimesta luokasta.

Jatko4
Opetellaan EVL-luokan liikkeitä. Pääsyvaatimuksena tulos (arvosana 3 tai parempi) voittajaluokasta. HUOM! Ryhmä pidetään seuraavan kerran syksyllä 2007.

Arkitottelevaisuus
Koirakoille, jotka eivät tähtää tottelevaisuuskokeisiin, tai haluavat muuten harrastaa tottelevaisuuskoulutusta vain "huvin vuoksi". Pääsyvaatimuksena pentu/alkeiskurssi tai vastaavat taidot. Koiran tulee siis olla ohjaajansa hallinnassa, mutta liikkeitä ei tarvitse osata tehdä samalla täsmällisyydellä kuin kokeissa. Alaikäraja 9 kk.