Lauttasaaren Koirakerhon kouluttajat esitellään tässä lyhyesti. Koulutukset, kuten muukin kerhon toiminta, järjestetään vapaaehtoisvoimin. Suurin osa kouluttajista on alunperin aloittanut tokoilemisen LKK:ssa oppilaina. Lajin tultua tutuksi myös kilpailutasolla ja kokemuksen kartuttua riittävästi he ovat suorittaneet Kennelliiton toko-koulutusohjaajakurssin ja päätyneet kouluttamaan omaa ryhmää

Kouluttajat jakavat ajatuksiaan koulutusohjaajien omissa treeneissä joka viikko, joihin myös kutsutaan ulkopuolisia kouluttajia. Viime vuosina mm. Tending-bordercollieiden kasvattajat ja koirankouluttajat Pekka Korri ja Riitta Jantunen-Korri ovat käyneet jakamassa oppejaan.

 

Koulutusohjaajat

Tuulia Sundgren (LKK:n puheenjohtaja)

Tuulia on toiminut LKK:n puheenjohtajana yli kaksikymmentä vuotta ja on vetänyt koulutusryhmiä niin kauan kuin kukaan muistaa. Itsellään hänellä on lhasa apso -nuorukainen Asko. Aikaisemmin Tuulialla on ollut mm. saksanpaimenkoira, jonka kanssa hän kilpaili avoimessa luokassa, sekä länsigöötanmaanpystykorva Simo, jonka ansioihin kuului mm. kuulokoiran pätevyys.

Salla Tiainen (LKK:n hallituksen jäsen)

Salla aloitti tokoharrastuksen Lauttasaaren koirakerhossa vuonna 2000 bordercollie Aden kanssa. Ade saavutti tottelevaisuusvalion arvon ja kilpaili agilityn 3-luokassa. Nyt Ade nauttii eläkepäivistä ja kisakoiran virkaa toimittaa nuori bordercollie Jasu. Jasun kanssa harrastetaan tokon lisäksi agilitya sekä palveluskoirien hakua ja jälkeä. Koulutusohjaajana Salla on toiminut vuodesta 2003 lähtien.


Larissa Olasvuori (LKK:n hallituksen sihteeri ja jäsensihteeri)

Myös Larissa on LKK:n oma kasvatti. Larissa aloitti tokoilun x-rotuisen Hiskin kanssa, nyt Hiskin on jo 10-vuotias eläkeläinen. Nykyään Larissalla on kisaoikeus kultaisennoutajan Elsan kanssa voittajaluokkaan, mutta tavoitteellinen tokoharrastus on ollut jonkin aikaa tauolla. Larissa aloitti koulutusohjaajana keväällä 2010 ja kävi Kennelliiton koulutusohjaajakurssin syksyllä 2010. Larissan näkee nykyään useinmiten jatkopentujen ja arkitokolaisten kouluttajana.


Hanna Juvonen

Hanna aloitti LKK:n kouluttajana syksyllä 2010, ja kilpailee tokon avoimessa luokassa x-rotuisen Safiran kanssa.


Hanna Grönqvist (LKK:n hallituksen jäsen)

Hanna on 26 vuotias lastentarhanopettaja, joka asuu Espoossa avomiehen ja kahden pitkäkarvaisen collien kanssa. Hanna aloittanut tokon harrastamisen vuonna 2008 kun sai ensimmäisen koiransa Nitan, ja harrastus vei mennessään. Nitalla on kilpailuoikeus tokon voittajaluokassa. Toisena lajina on agility, jossa Hanna ja Nita kilpailevat 2-luokassa. Nuorempi collie, kohta parivuotias Demi harrastaa myös tokoa. Demin kanssa Hanna harrastaa lisäksi jälkeä ja toivoo pääsevänsä myös joskus lajissa kilpailemaan.


Tiina Lampimäki (LKK:n hallituksen jäsen)

Tiina aloitti tokoharrastuksen LKK:ssa vuonna 2008 suomenlapinkoira Kurun kanssa. Nykyään Kuru kilpailee tokon avoimessa luokassa ja kilpailuoikeus voittajaluokkaan on jo saavutettu. Nuoremman koiransa suomenlapinkoira Haltin kanssa Tiin akilpailee agilityssä. Tiina on kouluttanut LKK:ssa vuodesta 2013.
Kirsi Auranen (LKK:n hallituksen jäsen)

Kirsi on 34-vuotias espoolainen. Kirsi työskentee lastenohjaajana Lauttasaaren kirkolla ja on koulutukseltaan teologian maisteri. Kirsi aloitti tokon vuonna 2003 ja kärpänen puraisi kovaa. Kirsi on kurssittautunut tokon koetoimitsijaksi ja  liikkeenohjaajaksi sekä koulutusohjaajaksi. Kirsi on kilpaillut tokon erikoisvoittajaluokassa collie Filemonin kanssa. Nykyisen collien Nooan kanssa aloitetaan kisaaminen tänä vuonna. Tokon lisäksi Kirsi harrastaa koirineen hakua ja jälkeäkin pienesti. LKK:n koulutusohjaajana Kirsi on toiminut keväästä -06 lähtien.Mia Andelin (LKK:n hallituksen jäsen)

Mia harrastaa jackrusselinterrieriensä Papun ja Reiman kanssa tokoa ja agilityä ja kilpailee molemmissa lajeissa.Suvi Korkiakoski 
 
Suvi aloitti tokoharrastuksen LKK:n koulutuksissa labradorinnoutaja Emman kanssa, joka kilpaili voittajaluokkaan asti. Nykyään tokokaverina on kultainennoutaja Sipsi, joka kilpailee erikoisvoittajaluokassa. Sipsi on valittu LKK:n Vuoden Tokokokoiraksi kolmena vuotena peräkkäin 2012, 2013 ja 2014. Sipsi harrastaa tokon lisäksi rally-tokoa. Lisäksi Suvilla on nuori kultainennoutaja Nacho, joka harjoittelee tokon lisäksi nomea ja hakua. Kisaamaan Nacho ei ole vielä ehtinyt. Suvi on toiminut LKK:n kouluttajana keväästä 2007 lähtien.Varakouluttajat


Annika Einiö

Lauttasaarelaisen Annikan perheeseen kuuluvat kotona asuvat koirat staffi Ukko ja amstaffi Ryyni. Ensimmäinen koira, x-rotuinen noutaja Vallu, Annikalle tuli vuonna -95. Annika on harrastanut koiriensa kanssa monipuolisesti ja kilpaillut tokossa. Ukko on suorittanut myös palveluskoirien esikokeen (BH) ja harrastanut raunioilla ja metsässä ihmisten etsimistä. Ryyni käy näyttelyissä hyvällä menestyksellä. Annika on suorittanut koulutusohjaajakortin vuonna 1999, ja osallistunut toimintaan ja kouluttanut useissa harrastusryhmissä ja yhdistyksissä. Annika kasvattaa staffordshirenbullterriereitä kennelnimellä Tulium (www.staffi.net).


Saana Haarma (LKK:n hallituksen jäsen)

Saana on hyvin pitkäaikainen LKK:n jäsen. Saanalla on kokemusta sileäkarvaisten noutajien, norwichinterriereiden ja newfoundlandinkoirien kouluttamisesta. Saana on aikoinaan kilpaillut myös aktiivisesti junior handler -kilpailuissa (SM v. 1987). Lisäksi Saanan s.k.-noutaja Farinalla oli kilpailuoikeus voittajaluokkaan, mutta valitettavasti koira ei koskaan ehtinyt siinä kisata. Saana pitää tällä kaudella taukoa kouluttamisesta.