LKK järjestää tottelevaisuuskoulutusta koirille keväisin ja syksyisin. Talvella ja kesällä pidämme taukoa. Periaatteenamme on, että yritämme järjestää mahdollisimman monelle halukkaalle ainakin yhden kauden koulutusjakson, jonka aikana pentu tai nuori koira oppii tottelevaisuuden alkeet ja omistaja koirankoulutuksen perusasiat. Koulutusryhmät toimivat kausiluontoisesti. Koirakot pyrkivät tasonsa mukaiseen ryhmään aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät/syksy). Kullakin kaudella voi pyrkiä vain yhteen ryhmään ja vain yhden koiran kanssa. Samantasoiseen ryhmään voi pyrkiä useampana kautena peräkkäin, ja erityisen nopeasti edistyvät voivat halutessaan hypätä yhden tason yli. Tiedotamme ilmoittautumisajoista etusivulla. 


Koulutukset
pidetään Lauttasaaressa Pajalahden kentällä keskiviikko-iltaisin. Kenttä on Pajalahdentien, Meripuistotien ja Tallbergin puistotien kulmassa, venesatamaa vastapäätä. Koulutuspaikan saaneilta edellytetään LKK:n jäsenyyttä. Koulutusmaksu 30 euroa/kausi maksetaan kerhon tilille FI73 1275 5000 0624 43. Huom, rallytoko-kursseilla eri hinta. Toimita kuitti maksusta ryhmäsi ohjaajalle joko kentälle tai sähköpostilla. Koulutuksissa noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Juoksuaikana narttukoira ei voi tulla koulutuksiin. Ota mukaan makupaloja, lelu tms. palkkioita koiralle sekä tukeva kaulapanta ja hihna (ei flexiä tai valjaita). Pukeudu lämpimästi, Lauttasaaressa tuulee aina!


SYKSYN 2017 TOTTELEVAISUUSKOULUTUKSET


Pentu/alkeisryhmä: Opetellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusasioita. Tarkoitettu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Pennut ovat tervetulleita heti kun rokotukset ovat kunnossa ja ikää on vähintään 5 kk. Tavoitteena on että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii mm. kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä ja odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Jatkopennut: Pääsyvaatimuksena pentu/alkeiskurssi tai vastaavat taidot.

Jatko 1: Harjoitellaan ja syvennetään tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeitä.

Jatko 2: tottelevaisuuskokeissa kilpaiville tai kilpailemaan aikoville koirakoille.


Rallytoko alkeet: Rally-tokoa on harrastettu virallisena lajina vuodesta 2014 lähtien ja epävirallisena jo muutaman vuoden aiemmin. Rally-tokossa yhdistyvät tottelevaisuus ja temppujen suorittaminen tehtäväradalla. Tavoitteena on iloinen ja tarkka suoritus. Tuomari tarkkailee sekä tehtävien oikeaa suoritusta että koirakon yhteistyötä radalla. Jokaisella koulutuskerralla suoritetaan erilainen alempien luokkien rata. Lisäksi koulutuksissa voidaan harjoitella kylttien suorittamisen tekniikkaa erillisenä pisteenä. Koulutuskerta aloitetaan rakentamalla rata yhdessä ja tutustumalla rataan samalla tavoin kuin kokeessa. Tämän jälkeen kukin koirakko suorittaa radan ja saa palautteen suorituksesta. Kurssilla keskitytään erityisesti alokasluokan radalla tarvittaviin taitoihin, mutta käydään läpi soveltuvin osin myös avoimen luokan kylttejä sekä ylemmissä luokissa huomioitavia asioita. Rally-tokoon ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet koirakot, joilla on perustottelevaisuus hallussa (vastaavat taidot kuin Jatko 1-ryhmään, erityisesti seuraaminen), iloinen mieli ja kokeilunhalu. Rallytokon alkeet 23.8.-13.9.2017 (4 koulutuskertaa), hinta 25 euroa.

Rallytoko jatko: Jatkoillassa käydään läpi ylempien luokkien (osallistujista riippuen AVO, VOI, MES) tarvittavia taitoja ja osallistujien mukaan sovitettu rata, jonka suorituksesta voi haluteessaan saada mölliarvostelun. Koulutukseen mahtuu enintään neljä koirakkoa / ilta. Taitotasovaatimus on hyväksytty tulos alokasluokasta. Rallytokon jatkokurssi toteutetaan yksittäisinä koulutuskertoina 20.9. (AVO) ja 27.9. (VOI/MES), hinta 5 euroa/kerta.


Ilmoittautumisaika syyskauden 2017 koulutuksiin on 1.7. - 31.7.2017.
Ilmoittumiset vain lomakkeella tästä linkistä. Mahdolliset tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen lauttasaarenkoirakerho@gmail.com (ei ilmoittautumisia).
Koulutukset alkavat elokuun lopulla ja jatkuvat lokakuun puoliväliin asti. Ryhmiin päässeille sekä tällä kertaa ilman paikkaa jääneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse elokuussa. Koulutuspäivät tarkentuvat myöhemmin.