LKK järjestää tottelevaisuuskoulutusta koirille keväisin ja syksyisin. Talvella ja kesällä pidämme taukoa. Periaatteenamme on, että yritämme järjestää mahdollisimman monelle halukkaalle ainakin yhden kauden koulutusjakson, jonka aikana pentu tai nuori koira oppii tottelevaisuuden alkeet ja omistaja koirankoulutuksen perusasiat. Koulutusryhmät toimivat kausiluontoisesti. Koirakot pyrkivät tasonsa mukaiseen ryhmään aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät/syksy). Kullakin kaudella voi pyrkiä vain yhteen ryhmään ja vain yhden koiran kanssa. Samantasoiseen ryhmään voi pyrkiä useampana kautena peräkkäin, ja erityisen nopeasti edistyvät voivat halutessaan hypätä yhden tason yli. Tiedotamme ilmoittautumisajoista etusivulla. KEVÄTKAUDEN 2018 TOTTELEVAISUUSKOULUTUKSET


Pentu/alkeisryhmä: Opetellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusasioita. Tarkoitettu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Pennut ovat tervetulleita heti kun rokotukset ovat kunnossa ja ikää on vähintään 5 kk. Tavoitteena on että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii mm. kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä ja odottamaan paikallaan hetken aikaa.

TOKO alkeet: Harjoitellaan tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeiden alkeita sekä yleistä kontaktia. Vaatimuksena pentokurssi tai vastaavat perustaidot.

Jatko 1: Harjoitellaan ja syvennetään tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeitä.

TOKO kisaavien kurssi: Tottelevaisuuskokeissa kilpaiville tai tällä kaudella kisaamisen aloittaville koirakoille sekä ohjaajille, joilla on aiempaa kisakokemusta.


Rally-toko alkeet: Rally-tokossa yhdistyvät tottelevaisuus ja temppujen suorittaminen tehtäväradalla. Tavoitteena on iloinen ja tarkka suoritus. Tuomari tarkkailee sekä tehtävien oikeaa suoritusta että koirakon yhteistyötä radalla. Jokaisella koulutuskerralla suoritetaan erilainen alempien luokkien rata. Lisäksi koulutuksissa voidaan harjoitella kylttien suorittamisen tekniikkaa erillisenä pisteenä. Koulutuskerta aloitetaan rakentamalla rata yhdessä ja tutustumalla rataan samalla tavoin kuin kokeessa. Tämän jälkeen kukin koirakko suorittaa radan ja saa palautteen suorituksesta. Kurssilla keskitytään erityisesti alokasluokan radalla tarvittaviin taitoihin, mutta käydään läpi soveltuvin osin myös avoimen luokan kylttejä sekä ylemmissä luokissa huomioitavia asioita. Rally-tokoon ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet koirakot, joilla on perustottelevaisuus hallussa (vastaavat taidot kuin Jatko 1-ryhmään, erityisesti seuraaminen), iloinen mieli ja kokeilunhalu.


Ilmoittautumisaika kevään 2018 koulutuksiin on 1.3. - 31.3.2018.
Ilmoittumiset vain lomakkeella tästä linkistä. Mahdolliset tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen lauttasaarenkoirakerho@gmail.com (ei ilmoittautumisia).
Kevään koulutukset pidetään välillä 25.4.-6.6.2018. Kaikille ryhmiin päässeille pyritään ilmoittamaan asiasta sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 15.4.

Koulutukset
pidetään keskiviikko-iltaisin Lauttasaaressa Pajalahden kentällä (Pajalahdentien, Meripuistotien ja Tallbergin puistotien kulmassa, venesatamaa vastapäätä). Koulutuspaikan saaneilta edellytetään LKK:n jäsenyyttä. Koulutusten hinnat: Rally-toko 25 euroa (5 koulutuskertaa), muut ryhmät 30 euroa/kausi.  Maksu kerhon tilille  FI29 7997 7990 1607 28 (huom, uusi tilinumero). Toimita kuitti maksusta ryhmäsi ohjaajalle joko kentälle tai sähköpostilla. Koulutuksissa noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Juoksuaikana narttukoira ei voi tulla koulutuksiin. Ota mukaan makupaloja, lelu tms. palkkioita koiralle sekä tukeva kaulapanta ja hihna (ei flexiä tai valjaita). Pukeudu lämpimästi, Lauttasaaressa tuulee aina!