LKK järjestää tottelevaisuuskoulutusta koirille keväisin ja syksyisin. Talvella ja kesällä pidämme taukoa. Periaatteenamme on, että yritämme järjestää mahdollisimman monelle halukkaalle ainakin yhden kauden koulutusjakson, jonka aikana pentu tai nuori koira oppii tottelevaisuuden alkeet ja omistaja koirankoulutuksen perusasiat. Koulutusryhmät toimivat kausiluontoisesti. Koirakot pyrkivät tasonsa mukaiseen ryhmään aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät/syksy). Kullakin kaudella voi pyrkiä vain yhteen ryhmään ja vain yhden koiran kanssa. Samantasoiseen ryhmään voi pyrkiä useampana kautena peräkkäin, ja erityisen nopeasti edistyvät voivat halutessaan hypätä yhden tason yli. Ryhmiä perustetaan kullekin kaudelle niin monta kuin ohjaajia riittää. Tiedotamme ilmoittautumisajoista etusivulla. 


Koulutukset
pidetään Lauttasaaressa Pajalahden kentällä keskiviikko-iltaisin. Kenttä on Pajalahdentien, Meripuistotien ja Tallbergin puistotien kulmassa, venesatamaa vastapäätä. Koulutuspaikan saaneilta edellytetään LKK:n jäsenyyttä. Koulutusmaksu 25 euroa/kausi maksetaan kerhon tilille 127550-62443. Toimita kuitti maksusta ryhmäsi ohjaajalle joko kentälle tai sähköpostilla. Koulutuksissa noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Juoksuaikana narttukoira ei voi tulla koulutuksiin. Ota mukaan makupaloja, lelu tms. palkkioita koiralle sekä tukeva kaulapanta ja hihna (ei flexiä tai valjaita). Pukeudu lämpimästi, Lauttasaaressa tuulee aina!


Ryhmät:

Pentu/alkeisryhmä: Opetellaan arkitottelevaisuutta ja koirankoulutuksen perusasioita. Tarkoitettu nuorille koirille ja/tai aloitteleville koiranomistajille. Pennut ovat tervetulleita heti kun rokotukset ovat kunnossa ja ikää on vähintään 5 kk. Tavoitteena on että koira tottuu kuuntelemaan ohjaajaansa myös häiriötilanteessa ja oppii mm. kulkemaan hihnassa vetämättä, tulemaan luokse ja istumaan käskystä ja odottamaan paikallaan hetken aikaa.

Jatkopennut: Pääsyvaatimuksena pentu/alkeiskurssi tai vastaavat taidot.

Arkitottis: harjotellaan arkipäivän tottelevaisuutta ja yhteistyötä koiran kanssa kilpailuihin tähtäämättä.

Jatko 1: Harjoitellaan ja syvennetään tottelevaisuuskokeiden alokasluokan liikkeitä.

Jatko 2: Opetellaan avoimen luokan liikkeitä. Koirakoille, jotka ovat jo startanneet ainakin kerran toko-kokeen alokasluokassa.

Jatko 3 ja 4: Kilpaileville koirakoille, joilla nouto on hallussa. Opetellaan voittaja- ja EVL-luokan liikkeitä.

BH-ryhmä: harjoitellaan palveluskoirien käyttäytymiskoetta (BH) silmällä pitäen. Vaikeustaso vastaa TOKO:n ALO/AVO -luokkaa.
 


KEVÄÄN 2014 TOTTELEVAISUUSKOULUTUKSET

Ilmoittautumisaika kevätkauden 2014 koulutuksiin on 1.3. - 31.3. Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen
lauttasaarenkoirakerho@gmail.com. Viestissä tulee olla koiran ohjaajan yhteystiedot (nimi, osoite ja sähköpostiosoite), koiran kutsumanimi, rotu ja syntymäaika sekä koulutustausta ja mahdolliset ongelmat. Kirjoita viestin osoitekenttään se ryhmä, johon haluat. Puutteelliset ilmoittautumiset laitetaan jonon hännille, joten lue ohjeet huolella. Jos osoittautuu, että sopivan ryhmän valinta meni täysin pieleen, ryhmää voi vaihtaa myöhemmin jos tilaa löytyy. 

ESIMERKKI:

OTSIKKO: Penturyhmä (Otsikkoon se ryhmä mihin haluat, TÄRKEÄ)

Nimi: Matti Meikäläinen
Sähköpostiosoite: matti@hotmail.com
Osoite: Haukkupolku 5, 00800 Helsinki
Koiran kutsumanimi: Murri
Rotu: Lapinkoira
Syntymäaika: 7/2011
Koulutustaso: osaa kulkea hihnassa ja antaa tassuaRyhmiin päässeille sekä tällä kertaa ilman paikkaa jääneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse huhtikuun alussa. Koulutukset pidetään keskiviikko-iltaisin, ensimmäinen koulutuskerta on huhtikuun puolivälissä (säävaraus) ja viimeinen kesäkuun puolivälissä.

Tervetuloa!